Tádé közlegény megmentése
2017. április 24. írta: Apavavalt

Tádé közlegény megmentése

savingprivatetade.jpg

Vajon hol lehet a Tádé? Igazából nem is értem, hogy jutott eszébe tegnap este. Annyira nem játszik már vele, pláne ahhoz képest, hogy nemrég még a csapból is az folyt, és egy lépést sem lehetett megtenni nélküle. Még jó, hogy sikerült lebeszélni arról, hogy hajnalban Tádékeresésre induljunk. Gondolom álmodhatott róla…

Hmm. Az ágyában nincs. Érdekes, én esküdni mertem volna, hogy ott meg fogom találni. Talán leesett alá. Ott sincs. Dobozok mögött sincs, a fali tárolókba sem rakta. Átrázom az ágyneműt azért, hátha...semmi. Nyugalom, nincs ok a pánikra, egymillió helyen lehet még.

Bár a bennem növekvő feszültség nem tetszik, rossz előérzetem van.

No mindegy, biztos a nappaliban van valamelyik játékosdobozban. Csak semmi pánik! Ebben nincs. Ebben sincs. Ebben nem is lehetne, de ebben sincs. Oké, kicsit pánik, ez kezd kellemetlen lenni. Agy, állj, le a hülyeségeiddel kérlek, nem segítesz! Már hogy került volna a kukába?!

Miért nem tud vigyázni arra a nyamvadt tengerimalacra? Azért basszus, mert 2.5 éves, sokkal fontosabb dolgai vannak. A zebrára sem tud figyelni, meg a közlekedési lámpára. Arra is Te tanítod meg, erre is neked kéne megtanítani. Igen ám, de nem úgy, hogy neked sem megy. Komolyan. Bármit elhagyhattál volna épp elég rossz lenne, de pont Tádét? Apa az ilyen?

Olyan sokfelé voltunk a hétvégén, akárhol ottmaradhatott. Bár arra sem emlékszem, hogy bárhova elvittük volna. De utazhatott a táskában is, feltűnésmentesen. Nincs a nagyinál, sem a dédiéknél. Most komolyan elveszett? Nemár!

Ok, próbálj meg lehiggadni! Mik az utolsó emlékek? Bepakolom az egyik reggel a táskájába, és elvisszük bölcsibe. Oké..oké...Aztán a kezében van, ő hozza. De vajon érkeztünk vagy távoztunk épp? A hazabuszra már nem emlékszem, hogy a kezében hozta volna. De csak nem hagytuk el séta közben a buszhoz...azért azt észrevettem volna. Rémlik, mintha figyelmeztettük volna, hogy ne lóbálja, mert félő, hogy leesik és koszos lesz. Igen, de  az egészen más nap volt. És más hely. Azt hiszem ez vakvágány.

Fent maradt volna a buszon? De melyik nap vajon? Pénteken vagy csütörtökön. Az egyik nap emlékszem, hogy a kezében volt, úgy indultunk el. De a parkban már mindkét kezében banánnal rohangált. Nem vettük volna észre, hogy fent maradt a buszon? Igaz, hogy már annyira nem tádés, de ez akkor is extrém feltételezés. Egyáltalán ugyanazon a napon volt ez? Összekuszálódnak már teljesen az emlékek. Sőt, ha jól sejtem, lassan az agyam saját emlékverziókat fog összerakni, hogy pótolja a kiesett infot, és akkor aztán végképp nem fogom tudni merre van az előre.

Azt hiszem a biztonság kedvéért írok egy emailt a BKK-nak. Hátha. Olyan furcsán néz ez ki, ilyen hivatalos levélben:  “Egy Tádé figura a "Mazsola és Tádé" bábsorozatból” Röhej, komolyan mondom. Ha huszonfiatal diákmunkás lennék ennek az emailnek a másik oldalán, leröhögném a vesém a haverokkal. Most meg ez az egyik utolsó szalmaszálam, hogy ne én legyek a Világ Legrosszabb Szülője.

Lehet vajon ilyet venni valahol? Nem mintha nem bíznék abban, hogy meglesz, csak...jobb félni, mint megijedni. Bár azt mondják, ezeket az átmeneti tárgyakat nem lehet olyan egyszerűen kicserélni, de talán mégis jobb egy póttádé mint egy nemtádé. Ráadásul nem is akkora nagy sláger már. De komolyan mekkora gáz vagyok már! Sötétben bújkáló, elhagyott plüssjátékot cserélő kockázati tényező...

Csak ki ne találd, hogy vigyük be Tádét,a  bölcsibe! Csak azt ne! Bemegyünk szépen, megkérdezzük a biztonság kedvéért ott is, bár kizártnak tartom, szerintem onnan elhoztuk. Aztán meló előtt elugrom a póttádéért.

Sziasztok! Hát, az van, hogy nem annyira találjuk a tengerimalacot, akit most direkt nem nevezek a nevén. Igen, én is emlékszem, hogy a múlt héten egyszer behoztuk, de nekem úgy rémlik, hogy hazavittük, viszont otthon sincs. Igen, tudom. Ti sem emlékeztek rá? Hát jó...Nincs mit tenni, csak gondoltam tudjatok róla Ti is, mert elképzelhető, hogy dráma lesz.

Mi az ott a zsákban? Úgy néz ki, mint a....Lehetséges volna?

*A háttérben egyre erősödően megszólal az örömóda…*

A bejegyzés trackback címe:

https://apavavalt.blog.hu/api/trackback/id/tr3412449031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása